Premiär för Partisan säsong 2

2022-04-29
© 2022 Nordic Entertainment Group.

En polis är försvunnen och spåren pekar mot det mystiska jordbrukssamhället Jordnära. Dessutom spelar Kim Sulocki rollen som hårdhudad polis. I öviga roller ser vi bland andra Mad Men-stjärnan Aaron Staton, Julia Heveus, Jens Hultén, Sofia Karemyr, och Vala Norén. Säsong 1 av Partisan, skapad och regisserad av Amir Chamdin, utsågs till årets dramaserie vid CanneSeries 2020.

Alla fem delar kan streamas från och med den 1 maj.

Partisan visas på streamingtjänsten Viaplay. Streaming från Viaplay ingår i alla våra tv-abonnemang. Har du redan aktiverat ditt Viaplay-konto så är det bara att logga in och njuta av tusentals timmar av underhållning. Har du inte aktiverat ditt Viaplay-konto ännu? Klickar du här.

Exklusiv intervju med Kim Sulocki

Han debuterade på scenen som 11-åring, i musikalen Nine mot Ernst-Hugo Järegård och Siw Malmkvist. Under sin långa karriär har Kim Sulocki blivit en av våra mest om - tyckta musikal- och barnskådespelare. Men nu syns han allt oftare i filmatiserad drama, som i Viaplayserien Partisan, säsong 2, där han spelar polis, en ovanlig roll för honom.

© 2022 Nordic Entertainment Group.

Text TOVE GYLLENSTIERNA Foto VIAPLAY/PARTISAN

KIM SULOCKI växte upp i en konstnärlig familj, pappa var pianist, mamma dansare.
Modern, som är engelska, uppmuntrade Kim att söka till Svenska Balettskolan.
– Där gick jag i sex år, men jag kände tidigt att det var skådespeleri jag helst ville ägna mig åt.
Vid den tiden var siktet inställt på Dramaten och han vidareutbildade sig i skådespeleri i både New York och London. Men livet ville annorlunda.
– Jag fick huvudrollen i Grease på Chinateatern mot Pernilla Wahlgren när jag bara var 19 år och sedan trillade musikalrollerna in.
Med Pernilla Wahlgren har han samarbetat många gånger sedan dess. Till exempel i revyn Pernilla Wahlgren har hybris på Cirkus i Stockholm 2020, som fick ställas in på grund av pandemin, men i höst tas den upp igen.

UNDER DE 30 ÅR som gått sedan Grease har Kim också ägnat sig åt barnteater och ofta varit röst åt karaktärer i animerade barnfilmer, bland annat är han Svampbob Fyrkants röst. Men någon gång i framtiden vill han spela mer Shakespeare. På engelska, han är ju faktiskt till hälften britt och har dubbelt medborgarskap:
– Jag har gjort det några gånger, både på svenska och engelska. Men det vore kul att bo i London några år och go all in. Han arbetar också gärna mer med film:
– När man spelar in en scen är alla, såväl bakom som framför kameran, helt fokuserade på den scenen. Det blir ett väldigt laddat ögonblick. Och en film finns kvar för evigt, medan en teaterpjäs bara finns där och då.

Han är väldigt glad att ha blivit castad till, den för honom ganska ovanliga rollen som polis, i säsong 2 av det mörka dramat Partisan.
– Jag älskar regissören Amir Chamdins berättarstil. Hur han låter något så bestialiskt utspela sig i ljusa sommarmiljöer, hur han dröjer i många scener. Annars är musiken ständigt närvarande i Kims liv:
– Varje dag lyssnar jag på jazz, men också en del 80-tals musik som Sting och Tears for Fears.

ETT ANNAT stort intresse är flipperspel. Han spelar med kompisar minst en gång i veckan och är ordförande i en flipperförening,
– Jag har tävlat också, som bäst blev jag trea i Stockholm Pinballs månadstävling. Under pandemin ändrade Kim sitt liv på flera sätt:
– Jag började till exempel baka och blev ännu mer intresserad av matlagning. Och konstigt nog la jag av med crossfit.
I sommar deltar han i den italienske 1700-talsdramatikern Goldonis pjäs Två herrars tjänare på Romateatern i en gammal slottsruin på Gotland.
Och så ska han förhoppningsvis hinna umgås mer med sina barn, Tilde 19 och Kasper 21.
De går inte vidare i familjens konstnärliga spår, men Kim är inte ledsen för det:
– Absolut inte. Det är ett hårt jobb. Ofta mycket tufft. Inte bara rent fysiskt, det är en psykisk press att hela tiden tävla om jobb. Att bli vald eller bortvald. Jag är glad att de väljer sin egen väg.•

Se trailern här: